Best Western Plus Hotell Borås

                                        Allt du behöver veta om GDPR

Gissar att du hört talas om GDPR?
Vi vet att det kan kännas klurigt  och inte helt lätt att överblicka vad allt betyder.
Vi på Best Western Plus Hotell Borås har därför valt att sammanfatta vad lagen innebär för att du som gäst på ett enkelt sätt ska förstå hur vi tar hand om dina personuppgifter. Kanske inte det roligaste du läst? …men viktigt och intressant för dig som vill veta mer. Sen vill vi också tipsa dig om att ansöka BEST WESTERN REWARDS– vår medlemsklubb för dig som gillar hotellupplevelser lika mycket som vi gör.

Observera att nedan text inte är vår legala policys utan en förenklad sammanfattad beskrivning.

1. Allmänt om GDPR
Från den 25 maj 2018 gäller den nya
Dataskyddsförordning (GDPR). GDPR ersätter den befintliga
Personuppgiftslagen (PUL) och gäller för alla EU-länder.

2. Beskrivning av GDPR
GDPR har tagits fram för att skydda dig som
kund och dina rättigheter avseende hantering och spridning av dina
personuppgifter. Tanken är att du som vår gäst skall känna dig trygg med
att dina registrerade uppgifter inte används på ett otillbörligt sätt.
Nuvarande svenska PUL är egentligen grunden till GDPR och merparten av
PUL återfinns i GDPR.

3. Vad är en personuppgift?
En personuppgift är sådana data som på
något sätt identifiera dig som person. D.v.s. namn, adress, telefon,
mail etc. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och
aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i
många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

4. Vem är Personuppgiftsansvarig?
Best Western Plus Hotell Borås har övergripande personuppgiftsansvar och bestämmer
ändamålen för hantering, inhämtning och användning av de personuppgifter som du lämnar till oss.

5. Hur lagrar vi dina Personuppgifter?
Våra bokningssystem hanterar förhållandevis stora mängder persondata.
Om du inte väljer att samtycka till medlemskap i vår kundklubb Best Western Rewards,
eller inte bokat på nytt med oss inom 12 månader, kommer dina personuppgifter att gallras
bort från våra system. Det är viktigt att skilja på vanliga och känsliga personuppgifter.
Känsliga uppgifter är t.ex. etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse,
medlemskap i fackförening samt personuppgifter som rör hälsa eller sexuella preferenser.
Best Western Hotell Plus Borås kommer aldrig att ta in och samla data om känsliga uppgifter,
dock så finns det fria fält i bokningsmotor och gästenkäter som ändå kan komma in i vår databas.
Dessa uppgifter kommer endast oss tillhanda om du som gäst väljer att fylla i dessa uppgifter i
våra enkäter, i annat fall är det inget som Best Western Plus Hotell Borås aktivt lagrar.

Så fungerar det:
Best Western Plus Hotell Borås uppmanar alla innehavare och användare
av våra bokningssystem i tjänsten att inte föra in anteckningar av känslig karaktär i våra system.
Du som gäst har alltid rätt att få ut en kopia på alla uppgifter som finns lagrade om dig,
även sådant som lagras i fritextfält i kundregistret.

6. Nyheter, upgrades och deals före alla andra via e-post och SMS
Önskar du efter ditt besök fortsatt vara vår vän och ta del av
erbjudanden och nyheter via epost eller SMS så blir du lätt medlem i
Best Western Rewards genom att klicka här

Så fungerar det:
Best Western Plus Hotell Borås behöver inte inhämta samtycke från
dig som gäst om du bokar logi eller restaurangbesök då ett kundavtal
ingås när en bokning sker. Om du fortfarande vill ha deals och erbjudanden före alla
andra så hoppas vi att du vill bli medlem i Best Western Rewards.

7. Vad sker vid en Personuppgiftsincident?
Om Best Western Plus Hotell Borås får ett dataintrång eller om en oavsiktlig förlust
av personuppgifter inträffar kommer den personuppgiftsansvarige dokumentera incidenten
och anmäla den till Datainspektionen och drabbade kunder inom 72 timmar.

Så fungerar det:
Vid eventuellt dataintrång i någon del av Best Western Plus Hotell Borås system upprättar vi
anmälan för alla våra kunder inom 72 timmar.

8. Vad är ett Registerutdrag?
Om du har bokat en vistelse, ett restaurangbesök eller är medlem i Best Western Rewards har du rätt att
få se de uppgifter som finns sparade om dig i våra bokningssystem.

Så fungerar det:
Du har som har ingått i ett kundavtal med Best Western Plus Hotell Borås
har rätt att få information om vilka personuppgifter som lagrats om dig.
Detta avser sådana uppgifter som kan användas för att identifiera dig som person.
Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter inkluderas inte då detta räknas som
affärshemligheter.

9. Kan ni radera mig ur era system?
Du har som har ingått i ett kundavtal med Best Western Plus Hotell Borås har rätt att få alla
dina personuppgifter som finns lagrade om dig raderade. Tråkigt tycker vi eftersom vi gärna
vill erbjuda dig som vår vän, bra erbjudanden och bättre service.

Så fungerar det:
Du som har ingått ett kundavtal med Best Western Plus Hotell Borås har rätt att från och med den 25 maj 2018
få alla uppgifter som kan användas för att identifiera dig personligen borttagna. Detta avser sådana uppgifter som
kan användas för att identifiera dig som person. Icke-personlig information om bokningar, försäljning och aktiviteter
inkluderas inte då detta räknas som affärshemligheter och i många fall omfattas av bokföringsregler och redovisningsplikt.

10. Hur fungerar GDPR i praktiken?
Best Western Plus Hotell Borås har redan infört eller kommer att införa nödvändiga funktioner för att administratörer i
våra bokningssystem senast den 25 maj 2018 ska kunna hantera alla GDPR-förfrågningar och begäranden
ifrån dig (eller instruera användaren i hur denne själva kan använda funktionerna).

• InformationBest Western Plus Hotell Borås och respektive hotells användaravtal innehåller all
information om hur GDPR tillämpas och vilken information som lagras, hur länge den lagras och hur
misstänkta incidenter och missbruk skall anmälas.

• Registerutdrag – Alla som har ingått i ett kundavtal med Best Western Plus Hotell Borås kan närsomhelst
begära ut de uppgifter som finns lagrade. Personuppgifter i fält, fritext, och som kan identifiera dig
som gäst lämnas ut. Begäran görs till info@hotellboras.se

• Informationsunderhåll – För att ändra dina personuppgifter som finns
lagrade om dig vänder du dig till info@hotellboras.se för hjälp.

• Erbjudanden och e-post – Du som valt att bli medlem i Best Western
Rewards kommer att få våra erbjudanden först av alla via epost eller SMS.

Best Western Plus Hotell Borås har även rätt att inom ett (1) år efter
att du som kund besökt något av våra hotell, restauranger, spa eller
annat marknadsföra oss mot dig i rimlig utsträckning utan ett samtycke,
detta med den rättsliga grunden intresseavvägning.

• Om du har ingått i ett kundavtal med Best Western Plus Hotell Borås kan välja att
bli borttagen från valda system eller som helhet. Du skall som i första
hand vända dig till info@hotellboras.se för att bli borttagen.

Ja, det var nog allt!
Skönt, nu kan vi fokusera på att göra din vistelse hos oss magisk.

Hoppas vi ses snart, dina vänner på Best Western Plus Hotell Borås!
 
Summa: ...kr
Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Integritets och Cookie policy
Vi värnar om din integritet och för oss är det viktigt att du känner dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter.
Vår hemsida använder cookies dels för att optimera hemsidans funktion och dels för att kunna läsa statistik. Genom att du besöker och använder vår hemsida eller dess tjänster förstår du och accepterar hur vi hanterar dina personuppgifter enligt vår integritetspolicy.